Центарот за онкологија и радиотерапија во „Аџибадем Систина“ создаде услови кои овозможуваат ефикасен, брз и прецизен третман во борбата со канцерот. Моќниот акцелератор TRILOGY донесе револуција во радиотерапијата. Благодарение на неговата софистицираност и моќ, канцерот добива висока доза на радиотерапија, а притоа здравото околно ткиво останува здраво.   
 

TRILOGY 

TRILOGY е најсофистициран линеарен акцелератор кој нуди можност за прецизна и ефикасна радиотерапија во лекување на малигни тумори. Овој апарат отвора нова ера во радиотерапијата, особено со користење на стереотактичка терапија и радиохирургија.

Прочитај повеќе

PET / CT

 Во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ е отворен првиот приватен ПЕТ центар во Македонија и регионот. Располага со ПЕТ/КТ апарат со кој се идентификуваат тумори во раните фази и  се утврдува дали овие тумори се малигни или бенигни.

Прочитај повеќе

CLINAC

Напредните технолошки апарати кои во современата медицина се користат за третман на ракот, во значителна мера можат да го намалат времето на лекување, а со тоа да го подобрат квалитетот на животот на пациентите. Одредени малигни заболувања  можат и целосно да се излекуваат.

Прочитај повеќе

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language