Информации за Лекар


Д-р Маја Стојчевска Чапова 

Специјалист радиолог Радиологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Образование

2003 Специјалист по радиологија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија 1995 Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за дијагностичка и интервентна радиологија 2009 - 2010 Специјална болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица“ - Скопје
радиолог 2007 - 2009 Приватна болница Ремедика
Оддел за радиологија, радиолог 2006 - 2009 Вондреден професор, Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија 1998 - 2007 Универзитетски клинички центар - Скопје
Институт за радиологија – Скопје, шеф на одделот за дијагностика кај жените, радиолог

Дополнителна едукација

- 1997 – Колор доплер ултразвук, Сименс Ерланген, Германија - 2000 – Грац Туториал – Грац Австрија - 2001 – EUSOBI, Виена, Австрија - 2003 - EUSOBI, Виена, Австрија - 2004 – ECR – Виена, Австрија - 2005 - ЕSMRMB – Луцерн, Швајцарија - 2006 – ECR - Виена, Австрија - 2007 – IBUS, Цирих, Швајцарија - 2008 - ECR – Виена, Австрија - 2008 - EUSOBI, Виена, Австрија - 2008 – дијагностика на дојка, Њу Јорк, САД - 2009 – Курс по мамографија, Табар, Болоња, Италија - 2011 - ECR – Виена, Австрија - 2012 - ECR – Виена, Австрија - 2012 – Курс по EUSOBI – и MRI на дојка, Барселона, Шпанија - 2013 - ECR – Виена, Австрија - 2013 – EDBI – Европска диплома за дијагностика на дојка

Членство

- ESR - EUSOBI

Странски Јазици

Англиски, Германски и Француски

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language